Nyheter

Foto: Bakehuset

Fjerner over 30 tonn plast

Publisert Sist oppdatert

Denne uken fjerner Spar plasten fra alle brødposene på dagsferske brød fra Bakehuset. Denne endringen gjør at butikkjeden sparer miljøet for over åtte tonn plast i året.

De nye brødposene er enklere å resirkulere ettersom posen kan legges rett i papiravfallet.

Vi er opptatt av miljø og bærekraft og det vet vi at kundene våre også er. Noe plast er helt nødvendig i våre butikker, men vi jobber hele tiden med å kutte plastforbruket der vi kan, heter det i en pressmelding.

Siden nyttår har Spar satt i gang en rekke tiltak som tilsammen utgjør en årlig plastbesparelse på over 30 tonn i deres butikker.

– Ved å ha fokus på miljø og bærekraft og sette oss tøffe mål, opplever vi at kreativiteten og oppfinnsomheten blomstrer, både hos oss og hos våre leverandører og samarbeidspartnere, forteller kjededirektør Ole Christian Fjeldheim i Spar.

Spar har også startet omleggingen fra plastsugerør og plasbestikk til pappsugerør og trebestikk. Ved å kutte 1,5 millioner plastsugerør reduserer de plastforbruket med ett tonn. Butikkjeden har også gjort grep innenfor fruktposer og brødposer ved brødskjæremaskinen som brukes i butikk. Disse tiltakene utgjør en plastbesparelse på rundt 22 tonn i året.

– De siste årene har vi sett en større bevisstgjøring rundt miljø og bærekraft og det er viktig. Høsten 2018 åpnet Spar Snarøya, som er kjedens første miljøbutikk, og i alle våre butikker opplever vi at både kjøpmenn og kunder er svært opptatt av miljø og bærekraft, sier Fjeldheim.

Powered by Labrador CMS