Nyheter

Til dette lanseringsvinduet kommer både nyheter og forbedringer ut i butikkhyllene.

Flere nyheter fra Fjordland

Publisert Sist oppdatert

I disse dager lanseres flere nyheter til butikkhyllene. Interessen for helseriktig kosthold steg på nytt i 2018, og har aldri vært høyere enn nå. Hele 63 prosent av alle nordmenn er meget eller veldig interessert i sunn mat, ifølge Norsk Spisefakta. Her er nyhetene fra Fjordland.

Fjerner flere allergener i porsjonssupper

Fjordland fjerner flere allergener fra to porsjonssupper, og gjør suppene tilgjengelig for flere forbrukere.

Fjordland i skål Fiskesuppe og Kjøttsuppe ble lansert i 2001 og har siden den gang hatt en stor vekst, og var i 2018 de to største porsjonssuppene i Norge, ifølge Nielsen. Flere nordmenn tilpasser nå kostholdet til allergier, og vil spise sunt. Hele 22 prosent tilpasser kostholdet på grunn av allergi, 18 prosent unngår melk og 16 prosent velger glutenfrie produkter, ifølge Norsk Spisefakta 2018.

– Nå relanserer vi Fjordland i skål Fiskesuppe og Kjøttsuppe. Vi fjerner så mange allergener som mulig, samtidig som vi gir suppene et lite smaksløft. På denne måten gjør vi suppene tilgjengelig for flere mennesker, sier Inger-Lise Bestum, kategorisjef ferdigmat i Fjordland i en pressemelding.

Fjordland fjerner alle glutenholdige ingredienser. I tillegg gjennomføres prosessforbedringer som bidrar til et løft på konsistens og utseende på grønnsakene.

I 2013 valgte 13 prosent av kundene dine glutenfrie produkter, mens antallet nå er oppe i 16 prosent, ifølge Norsk Spisefakta.

Antatt utpris i lavpris kr 37,90 for Fiskesuppe og 37,00 for Kjøttsuppe.

Tropiske rytmer

Smoothie Bowl med tropisk smak, er et nytt og fiberrikt mellommåltid, basert på 100 prosent frukt, med knasende granolatopping.

– Fjordland ønsker å øke utvalget av praktiske og næringsrike alternativer på farten, forteller markedssjef Ellen Molstad Dale.

En søt, frisk og tykkere smoothie av ananas, mango, pasjonsfrukt, eple og kokos, gjør det enklere å spise et fiberrikt fruktmåltid på farten.

Smoothie Bowl finnes også med smaken jordbær, som har blitt søtere etter ønske fra forbruker.

Ny yoghurt med havre til barna

Havre er i vekst, og stadig flere har fått øynene opp for de mange gode egenskapene til dette superkornet. Nå kommer Yoplait Safari Fruktyoghurt med havre, helt uten biter.

– For mange barn er yoghurt dagens høydepunkt. Yoghurten gir dem proteiner, vitaminer og kalsium som barn trenger når de vokser. Nå får de også det gode fra havren i samme porsjon. Dermed blir det et mer komplett mellommåltid, sier Carl André Pedersen, merkevareansvarlig for Yoplait Safari i Norge.

Havren er glutenfri, og den er malt opp slik at den blir enkel å spise, selv for de minste barna. Klemmeposer har lenge vært brukt i forpakninger til barnemat, også for yoghurt.

– Selv om yoghurt er en fantastisk måte for barna å lære seg å spise med skje, så er det klart at det er situasjoner hvor klemmeposer er strålende for å unngå søl og la barna gjøre jobben selv. Som turkamerat er den ypperlig. Den passer bra i matboksen, både for barn i barnehagen og på skolen, sier Pedersen.

Powered by Labrador CMS