Nyheter

Foto: REUTERS/Brian Snyder

Forbruket av poteter går ned

Publisert Sist oppdatert

En del norske lagringsgrønnsaker blir utsolgt tidligere i år etter tørkesommeren som ga til dels små avlinger. Det har vært nok poteter på lager, men en relativt høy andel blir nå sortert ut ved pakking.

Det meldte Landbruksdirektoratet på fredag.

Kvaliteten på poteter som tilbys forbrukere er veldig fin, mens knoller som ikke er så bra blir sortert ut. Forbruket er stabilt lavt. Det vil si under 1.000 tonn per uke.

Mandelpotet selger på det jevne. Også for denne typen poteter er kvaliteten bra til forbruker når avlingen blir håndtert på potetpakkerier, men utsortering av ukurante knoller er høy. Etter en lang periode med stabile priser er det ventet en prisoppgang på mandelpotet til produsent til uken.

Purre er inne i siste uke med målpris og toll. Noen aktører er tomme for purre, andre vil ha i inntil et par uker til. Kvaliteten ut i butikk har holdt seg fin.

I underkant av 300 tonn norske agurker vil komme i markedet i denne uka. Noen aktører er nær selvforsynte med norske agurker, og andre har en betydelig andel med import mens de venter på at norsk produksjon øker.

Powered by Labrador CMS