Annonse
Thomas Nyrud er en av forskerne som jobber med å undersøke hvordan svingninger i den norske kronen påvirker prestasjonen og konkurranseposisjonen til norsk sjømatnæring. Foto: Audun Iversen, Nofima

Fortsatt svak krone gir drahjelp til fiskeeksportører

Eksportverdien av ferske og fryste fiskeprodukter Samtidig øker med god hjelp av en fortsatt svak krone, viser tall fra Nofima.

Ferske fiskeprodukter har den siste tiden fått noe mer drahjelp fra kronekursen enn de fryste produktene.

Fremover spår flere at kronen skal styrke seg, og det kan slå spesielt hardt ut hos de aktørene som sitter på store varelager over lengre tid, som tørrfisk- og klippfiskprodusentene.

Lese resten?
Løpende abonnement. Fornyer på fullpris (165,- eks mva). Første mnd kr
1,-
Prøv nå — ingen bindingstid
Allerede abonnent?
Annonse
Annonse