Kjedenytt

Foto: Marian Vejcik, Dreamstime.com

Forventer rekordomsetning av alkoholfritt øl til julematen

Mens salget av «vanlig» øl synker, har salget av alkoholfritt øl økt med 15 prosent så langt i år. Nå forventes det at det alkoholfrie også finner veien til flere julemiddager.

Publisert Sist oppdatert

– De siste årene har det skjedd en revolusjon når det gjelder øl uten alkohol. For fem år siden var det i praksis to alkoholfrie alternativer i hyllene. Nå har Meny rundt 70 i alle øl-stiler; Hveteøl, IPA, lager, Bayer, Pils og flere, sier kategoriansvarlig Steinar Lauritsen i Meny.

To år med kraftig vekst

Volumveksten på alkoholfritt øl i Meny er på 15,2 prosent så langt i år. Dette kommer på toppen av en vekst på solide 11 prosent i 2018. Så langt i år har øl i klasse D (2,5 – 4,7 prosent alkohol) hatt en volumnedgang på 2,4 prosent.

– Selv om en relativt dårlig sommer værmessig forklarer noe av nedgangen i det vanlige ølsalget, er det ingen tvil om at veldig mange nå velger de alkoholfrie variantene. Folk vil ha opplevelsen og smaken av øl, men ikke effektene alkoholen kan gi. Vi i Meny tror dette henger sammen med et økende fokus på sunnhet og helse, og forventer at enda flere vil velge alkoholfritt fremover, sier Lauritsen.

Utvalget juleøl øker

Julen er tiden for tradisjoner og de aller fleste nordmenn både spiser og drikker omtrent det samme hvert eneste år. Meny mener at dreiningen mot mer alkoholfritt øl kanskje er en av de største endringene i nordmenns julevaner som skjer akkurat nå. I år er det rekordmange alkoholfrie varianter av juleøl å velge mellom.

– Nå kommer også alkoholfritt juleøl for fullt for de som liker litt kraftigere øl. Fra begynnelsen av oktober har vi utvidet hylleplassen til alkoholfritt øl i alle våre 185 supermarkeder. Uansett hvilken type øl folk vil drikke før og til jul, finner de det hos oss.

Det finnes både norske og utenlandske alkoholfrie øl, men de fleste variantene er fra norske produsenter. For de som ønsker det finnes det også glutenfrie og økologiske alternativer.

Powered by Labrador CMS