Leverandørnytt

Bremnes Seashore AS har fått påvist spor av bakterien listeria monocytogenes på en SALMA halvloin med slaktedato 3. oktober 2019. Disse trekkes nå fra markedet. Foto: Løvland, Marianne, NTB scanpix

Frykter listeria i Salmalaks

Bremnes Seashore AS tilbakekaller Salmalaks med slaktedato 3. oktober. Bakterien listeria monocytogenes er funnet på et parti med laksefileter.

Publisert Sist oppdatert
Bremnes Seashore AS opplyser i en pressemelding at de har fått påvist spor av bakterien listeria monocytogenes på en Salma halvloin med slaktedato 3. oktober 2019. Laksen har vært i salg siden 7. oktober, men unntak av Obs Haugesund hvor produktet har blitt solgt siden 4. oktober.

Tilbakekallelsen gjelder alle Salma-produkter merket partinummer 122324 og 221253. I tillegg gjelder det Salma Smoked merket med partinummer 221252

– Vi beklager det som har skjedd. De som har kjøpt disse produktene blir bedt om å kaste dem dersom de er merket med de aktuelle partinumrene. Det er også mulig å returnere produktet til butikken de ble kjøpt for å få pengene tilbake, skriver produsenten i en pressemelding.

Selskapet opplyser at det skal veldig mange bakterier til for å gjøre friske folk syke. Personer med nedsatt immunforsvar, som blant annet personer med diabetes, gravide, eldre og nyfødte, kan imidlertid bli alvorlig syke av listeriabakterien.

Powered by Labrador CMS