Nyheter

Heidi og Vidar Garnvik fra Garnviks røkeri, på scenen for å ta imot Spesialitet-merket. Merke ble delt ut av Kristin Pettersen fra Norsk sjømatråd (t.høyre). Foto: Matmerk

Garnvik-laks får plass i lokalmat-toppen

En røkelaks fra Garnviks røkeri på Frøya er tildelt Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.

Publisert Sist oppdatert
– Konkurransen innen røkelaks og laks er knallhard, så det er utrolig viktig for en liten, lokal aktør som oss å få et så viktig kvalitetsstempel, sier Vidar Garnvik.

Onsdag ble han og kona Heidi Garnvik klappet opp på scenen foran fullsatt sal under Matmerks fagdag i Oslo.

«Røkt lakseloin med cognac og pepper» fra Garnviks Røkeri er godkjent av fagjuryen, og pakkene kan nå prydes med det gjeve Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse.

– Rustikk smak

Røkelaksen tilvirkes i Garnviks eget anlegg på Frøya, og råvaren er fra SalMars anlegg på Frøya. Den marineres i cognac i to omganger før den røykes uten skinn.

Fagjuryen, som ledes av stjernekokk Harald Osa, oppgir i sin vurdering at Røkt lakseloin med Cognac og pepper har «tydelig duft av røyk» og «rustikk smak», og produktet er «et produkt i særklasse».

Startet som hobby i garasjen

For Vidar Garnvik startet røkelaks-virksomheten som en hobby - i garasjen. Der hadde han røykovn og prøvde seg fram. Han var lei av å lete etter røkelaks med ekte, god røyksmak.

Større røykovn ble kjøpt inn, og eget røykeri ble anlagt i 2014.

– Etterspørselen mot jul var så stor at jeg klarte ikke å produsere nok. Det var en veldig god start. I mars året etter, satset jeg fulltid, forteller Garnvik.

Det ble flying start: Laksen med cognac og pepper fikk finaleplass i Det norske måltid samme år. Med Spesialitet på pakkene, håper Garnvik enda flere vil få øynene opp for produktet.

Powered by Labrador CMS