Nyheter

HUMOR: Blandingskrydderet selges til skyhøye priser, og det har fått flere til å gripe sjansen på Finn.no, selv om ikke alle er like seriøse. Foto: Skjermbilde: Finn.no

Gastromat-krise i Norge

Publisert Sist oppdatert

Krydderet Gastromat er nærmest umulig å få tak i. Det har gjort at noen har lagt ut bokser til salg for skyhøye priser.

Årsaken til at det ikke finnes mer krydder i butikkhyllene og at Finn.no har tatt over salget, er fordi den spesialdesignede maskinen som lager krydderet er ute av drift.

– Vi har hatt maskinhavari på produksjonsmaskinen og må bygge ny. Maskinen er spesialdesignet og vi har jobbet i lengre tid med å få kvalifisert personell til å reparere den. Det trengs spisskompetanse for å fikse den, forteller Lars Kvan, styreformann i Gastromat AS til TV 2.

Daglig leder i Gastromat AS, Tove Kvan Nilssen, sier til VG at de jobber på spreng og regner med at mye skal være gjort innen 1-2 måneder.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

I skrivende stund er det 579 treff på det utsolgte krydderet Gastromat på Finn.no. Annonsen med høyest pris er på hele 150 001 kroner. I en av annonsene med høyest pris står det følgende:

«Ny gastromat med godt brukt PS4 til salgs. Ubrukt men åpnet. Bør brukes ila 2019. Etiketten er tatt godt hånd om ifm stått vellagret og tørt i et skap bakerst blandt alt krydder helt til jeg fant ut at jeg hadde og at det er et veldig ettertraktet produkt. Kun seriøse henvendelser....Trenger ny seilgarderobe til båten + gikk på grunn så må skifte kjøl. Hadde vært greit å få shinet skroget også da det har falmet litt i gelcoaten da båten er fra 1985. Er en helt ok klassiker som jeg har fått vite har vært en OL-klasse båt så tenkte den må se pen ut igjen.. alle fall må byttes også har jeg fått vite av seil-kyndige fagfolk som lo av meg når jeg kom med båten til inspisering etter kjøp i fylla på en tirsdag som gikk rett vest for jeg har jo aldri seilt før, men men, helt om natten helt om dagen.»

Powered by Labrador CMS