Nyheter

Ingrid Bakken Nilsen (midten) og Stig Roger Nilsen med to Spesialitet-merker som de har fått overrakt av Marit Strand (t.v.), fagsjef for Spesialitet i stiftelsen Matmerk.

Gjør suksess med gardsmat av spælsau

Både pinnekjøtt og fenalår fra spælsau-bedriften Rondane Gardsmater godkjent av fagjuryen. Produktene har fått plass i den offisielle merkeordningen for norsk lokalmat i særklasse, Spesialitet.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et kvalitetsstempel vi er veldig stolte av, sier Stig Roger og Ingrid B. Nilsen fra spælsau-bedriften Rondane Gardsmat.

Under Folldalsdagen lørdag ble Stig Rogerog kona Ingrid B. Nilsen overrakt merkediplomer.

– Målet vårt har aldri vært volum. Det har alltid vært kvalitet. Vi har bygd sakte, men sikkert, stein for stein. Derfor betyr kvalitetsstempel som dette mye, sier Nilsen.

Ekteparet har utviklet familiebedriften Rondane Gardsmat hjemme på garden Haugtun i Grimsbu i Folldal.

– Målet er å utnytte gardens ressurser, å lage bærekraftig og tradisjonsrik mat, og gjøre mest mulig sjøl, sier Stig Roger.

Spesialitet-fagjuryen mener kombinasjonen av egenskapene fra den bevaringsverdige spælsauen sammen med beiteforholdene er med på å gi produktene fra Rondane den gode kvaliteten og smaken.

Fenalåret fikk skryt for "utpreget smak av natur", og for å være "fløyelsmykt, og mørt". "Et fenalår for dem som ellers ikke liker fenalår".

Powered by Labrador CMS