Nyheter

Foto: Pxhere

Goman Rognaldsen-konflikten eskalerer

Publisert Sist oppdatert

Styret i bakeriet har valgt å levere granskningsrapporten av Goman Rognaldsen til politiet, skriver Bakeri.

Helt siden Mattilsynet avdekket klanderverdige forhold i bakeriet, har konflikten mellom majoritetseier Coop og den andre eieren av bakeriet, Larsen-familien, vært fastlåst. Coop har brukt sitt eget advokatfirma Wiersholm, til å utarbeide en rapport om hvordan bakeriet har vært driftet, både med hensyn til den alvorlige arbeidsulykken som fant sted sist høst og funnene til Mattilsynet. Sist mandag var rapporten fra Wiersholm ferdig og nå er det klart at styret i bakeriet har levert denne videre til politiet, skriver Bergensavisen.

– Det gjør vi av to grunner. Det ene er at vi har blitt bedt av politiet om å samarbeide i deres etterforskning av arbeidsulykken. Det andre er på bakgrunn av hvordan vi opplever funnene i granskingen. Vi kan av hensyn til politiets arbeid ikke si noe om hvilke funn som er gjort eller hvilke forhold de er knyttet til, sier kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Bjørn Takle Friis til avisen.

På spørsmål om Coop tror at det er avdekket lovbrudd i forbindelse med granskingen, svarer Friis at det ligger i kortene at de ser på funnene som svært alvorlige. Tom Larsen var bakerisjef ved Goman Rognaldsen frem til Mattilsynets avsløringer i fjor høst, da ble han avsatt. Tom Larsen kommenterer via sin advokat Elisabeth Andenæs til avisen, at rapporten ikke er objektiv. Rapporten som har blitt laget er skrevet av Coop sin faste advokat.

Powered by Labrador CMS