Økologi

Hanne-Lene Dahlgren er vinneren av Änglamarkprisen 2019. Foto: Line Dammen, Gyldendal

Hanne-Lene Dahlgren er vinneren av Änglamarkprisen

Hanne-Lene Dahlgren ble stemt frem av folket som årets vinner av Änglamarkprisen 2019 torsdag. Nå skal hun lage podcasten «En skikkelig digg fremtid».

Publisert Sist oppdatert

– Det er utrolig stas! Etter bare ni måneder hadde jeg ingen forhåpninger om å bli nominert til en slik anerkjent pris, og absolutt ikke vinne den. Det betyr veldig mye når man jobber i en slik oppoverbakke som det er å få nordmenn til å endre sine kostholdsvaner. Jeg er utrolig stolt over at det blir lagt merke til det jeg gjør, sier Dahlgren til Dagligvarehandelen.

Dahlgren står bak kokeboken «En skikkelig dikk kokebok, kjøttfri favorittmat». Hun brenner for å endre samfunnets kosthold gjennom godt humør, inspirerende grønne ingredienser og gode smaker.

– Med disse pengene skal jeg lage en podcast som skal inspirere til ytterligere økning av vegetarkonsumet her til lands, og ikke minst skape mer innhold som hjelper folk flest til et grønnere og diggere middagsbord. Podden «En skikkelig digg fremtid» kommer snart.

Änglamarkprisen (tidligere Coop Miljøpris) har blitt delt ut hvert år siden 2013. Tema for Änglamarkprisen 2019 var bærekraftig kosthold, skriver Coop på sine nettsider.

– Det er ønskelig å dele ut prisen til en person og/eller organisasjon som inspirerer til et bærekraftig og sunt kosthold. Som forbrukereid, er det viktig for oss i Coop å arbeide for en bærekraftig samfunnsutvikling, spesielt når det gjelder mat og ernæring. Derfor ønsker vi å løfte fram personer som på ulike måter inspirerer til å ta smarte valg i matveien – som også er bra for miljøet, skriver kjeden videre.

Hanne-Lene Dahlgren ble stemt frem av folket som årets vinner, og det synes hun er ekstra stas.

– Det er vel ingenting som betyr så mye som at folket heier, spesielt siden man ofte legger mest merke til alle troll som kommenterer i ulike fora. Denne prisen er til alle som vil gjøre noe for miljø, dyr og helse, men som ikke helt vet hvor de skal begynne, sier Dahlgren.

Dette var de nominerte til Änglamarkprisen 2019:

  • Astrid Nässlander (27) fra Steigen
  • Jimmy Øien (27) fra Skien
  • Hanne-Lene Dahlgren (34) fra Lier
  • Jennifer McConachie (47) fra Horten
Powered by Labrador CMS