Nyheter

Bryggingen hos Nøgne Ø i Grimstad 6. august, med bryggeri/programsjef Rolv Bergesen i Bergen Ølfestival, bryggerimester Carl Erik Sæther i Hansa og kreativ leder Edvard Hortemo i Nøgne Ø.

Hansa brygger Bøll

Bergen Ølfestival (BØ) arrangeres på Bergenhus Festning 30. – 31. august. Tradisjonen tro er det et lokalt bryggeri som får lage årets festivaløl, også kjent som Bøll.

Publisert Sist oppdatert

– Bergen Ølfestival setter pris på tradisjoner, men det var i år ingen åpenbare nykommere fra Bergen og omegn, så vi måtte tenke nytt. Vi tenkte at Hansa, som brygges i skulle få en utfordring fra oss: Å brygge årets Bøll, med den tradisjonelle, norske gårdsgjæren kveik, sier styreleder for BØ, Erik Aarebrot.

I år er det Hansa, i samarbeid med craft-bastionen Nøgne Ø, som har fått oppdraget å produsere årets Bøll.

– Når vi fikk forespørselen fra Bø om å ta på oss oppdraget å lage årets festivaløl med kveik, synes vi det var veldig spennende å prøve noe nytt. Det er første gang vi brygger med kveik i Hansa. For å sikre kapasitet og kompetanse valgte vi å gå sammen med Nøgne Ø for å brygge årets festivaløl, sier bryggerimester i Hansa, Carl Erik Sæther.

Årets festivaløl er et ukokt råøl, som var det vanligste gårdsølet på Sørlandet frem til gårdsbryggingen ebbet ut. Ølet består av lokalt vann, norsk byggmalt, hvete, havre, einerkvist, granskudd, humle, einerbær og villkveik fra Raftevoll/Hornindal i Sogn og Fjordane. Det produseres rundt 3000 liter festivaløl, som vil være tilgjengelig på Bergen Ølfestival på fat.

– Vi inviterer Bergenserne til å komme og smake på godt øl. BØ har blitt et kulturprodukt for Bergen og hele Norge, og vi er stolte over at vi både er landets største ølfestival og at vi fikk tittelen Årets Ølhund i 2018. Det viser tydelig at ryktet vårt som landets mest folkelige og beste ølfestival er fortjent, sier Erik Aarebrot.

Powered by Labrador CMS