Nyheter

Hatting kutter 17 tonn plast.

Hatting kutter 15 prosent plast på pølse- og hamburgerbrød

Publisert Sist oppdatert

Hatting skal kutte plast og redusere CO2-utslippet. Nå kutter de 17 tonn plast i året på emballasjen på pølse- og hamburgerbrød.

Besparelsen er gjort ved å bruke tynnere plast og å gjøre posene mindre. Dette tilsvarer en årlig utslippsreduksjon på 41 300 kg CO2 (Tallene er basert på prognose for forventet salg).

– For å få til reduksjon av plast og dermed CO2-utslipp, har vi undersøkt mange muligheter og testet grundig. Vi er stolte av det vi har fått til, men dette er kun første steget i en prosess for å bruke mindre plast. På sikt kan vi kanskje bruke emballasje som er laget av helt andre materieller. Vi følger nøye med på forskningen innen dette området, sier Ulrika Tivert Sølvberg, kategorisjef for fast food i Hatting i en pressemelding.

Det er pølse- og hamburgerbrødene i Høvding- og True Style-serien som selges hos Rema 1000 som blir pakket i mindre plast fra mars 2019. Endringen gjelder også Hattings produkter som selges til storhusholdningsmarkedet.

– All emballasje på Hattings produkter er laget av resirkulerbar plast. Vi vil derfor oppfordre våre kunder til å gjenvinne plasten fra våre poser, sier Aina Hagen, markeds- og innovasjonsdirektør i Hatting/Lantmännen Unibake Norge.

Powered by Labrador CMS