Nyheter

Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Historisk norsk pizza-eksport

Vi bringer norske «mattradisjoner» ut i verden. Det går mot rekordhøy eksport av pizza.

Publisert Sist oppdatert

– Det er nok først og fremst frossenpizza det da er snakk om, sier seksjonssjef Jens Tjentland i Landsbruksdirektoratet til Godt.no, som står bak kvartalsrapporten som viser konkurransetrender i den såkalte RÅK-industrien.

RÅK står for råvarepriskompensasjon, og er en ordning som skal bidra til at industri som bruker norske råvarer kan konkurrere med tilsvarende industri i utlandet.

Rapporten viser at det i andre kvartal 2019 ble eksportert 891 tonn pizza, til en verdi av 21,2 millioner kroner. Sammenlignet med andre kvartal 2018 var det en økning på 46 prosent.

– Vi ser konturene av tidenes pizza-eksport i 2019, men det kan ikke slås endelig fast før året er omme, sier Tjentland.

Powered by Labrador CMS