Kjedenytt

Flere butikker: – Vi går motstrøms blant supermarkedkjedene og øker antall butikker, sier kjededirektør Ole Christian Fjeldheim i Spar.

Holder stand mot lavpriskjedene

Spar har ikke blitt overkjørt av lavpriskjedenes massive fremmarsj og har gjort det best av supermarkedene.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er vinneren blant supermarkedene og har de siste årene økt markedsandelen vår fra 6,7 til 7,2 prosent, sier kjededirektør Ole Christian Fjeldheim fornøyd.

I 2017 og 2018 var kjedens andel den samme, men så har den økt igjen. Frem til juni vokste Spars del av kaken med 0,1 prosentpoeng.

– Det er vi godt fornøyde med. Ved siden av oss var det bare to kjeder som økte andelen, konstaterer Spar-sjefen.

Det var Extra og Kiwi, to av erkekonkurrentene.

– Lavpriskjedene er hovedkonkurrentene våre. Mange steder er vi omringet av dem, sier Fjeldheim.

I fjor befant det seg en Spar-butikk på 289 steder i Norge. I år skal Fjeldheim åpne 13 nye butikker og gi slipp på to-tre som havner i Joker.

– Med netto tilvekst på 10-11 skal vi ende med over 300 butikker i år. Vi går motstrøms blant supermarkedkjedene og øker antall butikker, fastslår Spar-sjefen.

I fjor krøp kjeden opp til 13 milliarder i omsetning etter en vekst på 2,5 prosent. I år er ambisjonen å legge på seg minst 300 millioner.

– Hva synes du om at lavpriskjedene kryper stadig nærmere 70 prosent andel av markedet?

– Det gir både en utfordring og en mulighet, svarer Fjeldheim diplomatisk, og legger ikke skjul på at Rema, Kiwi og Extra har vært flinke til å utvikle sortimentet på en måte som forbrukerne har tatt godt imot.

– Vi må konsentrere oss om oss selv og skille oss ut ved stadig å bli bedre der vi allerede er gode.

Powered by Labrador CMS