Butikktesten

Fin: Fasaden er ryddig og fin, men vi savner litt tilbudsplakater.

Hyggelig, men ikke romslig på Romsås

Joker Ravnkollen på Romsås i Oslo er en liten og hyggelig nærbutikk, mener butikktesterne fra Spirit Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Besøkt: onsdag 20. november kl. 12.00

Fasade/inngang/kasse: 3 av 5

Sortiment/varepresentasjon og butikken som medium: 3 av 5

Hygiene: 4 av 5

Personell: 5 av 5

Totalt: 16 poeng


Joker Ravnkollen ligger i forbindelse med et boligfelt på Romsås. Det ligger en Joker butikk til (Svarttjern) på andre siden av samme boligfeltet, så de to deler nok boligfeltet mellom seg.

Området består av mye blokkbebyggelse, så dette blir naturlig nok nærbutikken for alle som bor her. En Kiwi ligger også i samme område, og litt lenger ned mot Grorud finner vi både en Extra og en Rema 1000 som ligger inntil samme veien man kjører for å komme opp til Romsås. Selv om det bor mange på Romsås er butikktettheten stor, så vi regner med det er kamp om kundene.

Fasade/inngang

Butikken ligger som et eget bygg like ved en barnehage, og ved innkjøringen til et av boligfeltene. Det er kun to kundeparkeringer så vidt vi kan se, med én times gratis parkering. Men de fleste som besøker denne butikken kommer sannsynligvis til fots. Alternativt er det gratis gateparkering ikke langt unna.

Fasaden er ryddig. Det er kun benyttet profilplakater i plakatrammene, og ingen tilbudsplakater. Det mangler også en plakat i den ene rammen. To av plakatrammene blir også litt borte bak et par søppeldunker.

Sortiment/varepresentasjon

Dette er en relativt liten butikk, og det blir derfor også litt utfordrende med plass. Det er et greit vareutvalg i forhold til størrelsen, og det er godt varetrykk. Det er to ansatte som arbeider med varepåfylling mens vi er der. Utfordringen blir at det blir stående en del varer i veien for kundestrømmen med esker, tomemballasje og traller. Det blir litt trangt mellom reolene, men vi finner greit frem. Et par av hyllene har belysning i hyllen som får varene bedre frem.

Butikken som medium

Det er ikke plass til så mange ekstraeksponeringer, men det er satt noen sjokkselgere enkelte steder, og vi finner noen småtorg på endereoler. Ting flyter litt lett i hverandre når plassen er såpass liten, men synes de får det greit til.

Det er satt vippetasser og prisrammer der det er rabatter, samt enkelte småplakater, men det er ikke så mye annen kommunikasjon enn profilelementene som er foliert på vegger og over skap.

Hygiene

Bortsett fra litt rot i forbindelse med varepåfylling, er butikken ren og fin. Det er ikke noe søppel eller søl noe sted, og glassdører i kjølere og frysere er rene og fine.

Belysningen er grei de aller fleste steder, og den nevnte hyllebelysningen får enkelte reoler bedre frem.

Personell

Det var to ansatte i butikken, som begge var opptatt med varepåfylling. Begge var korrekt antrukket, og vi ble meget godt mottatt og tatt vare på. Vi fikk et «hei» av den ene i det vi kom inn i butikken, vi ble spurt om vi trengte hjelp underveis, og ble ønsket en god dag da vi hadde betalt.

God og hyggelig service, som er noe av det vi mener redder en nærbutikk med plassutfordringer. God stemning!

Kasse/utgangsparti

Kassaområdet bestod av to kasser, en med handlebånd og en uten. Vi ble raskt ekspedert av han som stod nærmest da vi ankom kassen, og som nevnt var det en meget hyggelig og høflig person som ekspederte oss og ønsket oss en god dag.

Konklusjon:

  • En hyggelig nærbutikk med det aller mest nødvendige.

  • Litt trangt og rotete (mye på grunn av varepåfylling), men rent.

  • Meget hyggelig personale.

Powered by Labrador CMS