Nyheter

Ikea lanserer plantebasert, vegansk jordbærsoftis

Publisert Sist oppdatert

Fra 25. april 2019 setter Ikea en vegansk jordbærsoftis på menyen i alle varehusene i Norge. Etter suksessen med vegetarpølsa, innfører de nå en plantebasert jordbærsoftis.

– Softisen er allerede et av de mest populære produktene i Ikeas bistroer verden over. Sommeren 2018 annonserte vi våre planer om å innføre en mer bærekraftig, fruktbasert versjon i tillegg til den tradisjonelle, melkebaserte softisen. Den nye softisen er fruktbasert, laget av jordbærpuré. Den nye softisen har nesten halvparten av karbonavtrykket sammenlignet med sin melkebaserte venn, sier Tor Morten Myrseth, Ikea-Food sjef i Norge i en pressemelding.

Ikea Food vil fortsette å jobbe med utviklingen av andre plantebaserte softisversjoner, som for eksempel havre eller soya.

– Som en videreføring av Ikeas visjon om å skape en bedre hverdag for de mange menneskene, ønsker vi å inspirere til en sunnere og mer bærekraftig livsstil ved å tilby god mat som har en positiv innvirkning på både mennesker og miljø, sier Myrseth.

Powered by Labrador CMS