Leverandørnytt

Internasjonal pris til Ask

Torsdag ble Ask Gård foredling på Jevnaker tildelt to stjerner i Great Taste Award i London for de to salamiproduktene «Holy Baloney» og «Slegge».

Publisert Sist oppdatert

Ask har produsert økologisk spekemat siden 2014, og har allerede vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser, som Det Norske måltid i 2017 og 2018, NM gull i 2018, og Innovasjon Norges Bedriftutviklingspris regionalt og nasjonalt i 2019. Produsenten er dessuten tildelt tre Spesialitetsmerker fra Matmerk. Og nå har de altså fått to stjerner i det selv omtaler som «matprodusentenes Michelin-pris»

– Å oppleve at norsk spekemat har internasjonal suksess er ikke hverdagskost. Det å bli bedømt til to stjerner for to av sine spekematprodukter i verdens største konkurranse for lokale mat- og drikkeprodukter, er en stor bragd. Det er bare å ta av seg hatten for den jobben Kristoffer og Anne Marte og resten av gjengen på Ask gård har gjort for å løfte fram kvalitetsprodukter innenfor norsk spekemat, sier Bernt Bucher Johannessen, daglig leder i Hanen og lekdommer i Great Taste i kategorien sider.

– Jeg tror at fokuset på dyrevelferd, bærekraft og handverk betaler seg. Det at vi har de beste råvarer som finnes kombinert med dyktig folk, det gir av seg. Det har vært mange år med utrolig mye jobbing, men det er i stunder som dette at det er verdt det, sier en Kristoffer Evang på Ask i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS