Nyheter

Ferskvaresjef Thor Wilhelmsen i Rema Signaturgården på Bekkestua i Bærum.

Kamp i vegetarhyllen

Publisert Sist oppdatert

Pilene peker tydelig oppover for salget av veganske og vegetarprodukter i norsk dagligvarehandel. Nå lanseres det to store vegetarnyheter; Nestlé Incredible Burger og The Beyond Burger.

– Trenden med plantebaserte kjøttprodukter svarer på en etterspørsel fra folk flest. Det er mange som ønsker å redusere kjøttforbruket fordi de vil leve litt sunnere eller fordi de vektlegger bærekraft, miljø og dyrevelferd, sier daglig leder Øyvind Simonsen hos BM Foods som importerer Beyond Meat.

The Beyond Burger er 100 prosent plantebasert. Erter er hovedkilden til protein i burgeren. I tillegg består den av kokosolje og rødbetjuice som gir farge. Potetstivelse bidrar til rett tyggemotstand. The Beyond Burger er helt fri for gluten, soya og genmodifiserte stoffer.

Lanseringen av The Beyond Burger ble fremskyndet mange måneder. Det skyldes den store interessen, og at det har gått så bra i Tesco i England. I Norge importeres Beyond Burger av BM Food AS. Burgerne kommer i 2 pk med vekt 227 gram. I første omgang kommer burgeren i salg hos Kolonial.no og hos Rema.

– Vi har økende etterspørsel fra våre kunder etter vegetar, og dette produktet har jeg stor tro på, sier ferskvaresjef Thor Wilhelmsen i Rema Signaturgården på Bekkestua i Bærum.

Nestlé har utviklet en burger som vil redusere inntaket av animalske proteiner. Incredible Burger vil være tilgjengelig i butikk fra og med uke 18.

Incredible Burger er plantebasert. Den røde fargen kommer fra planteekstrakt av rødbeter, gulrot og paprika, mens marmoriseringen består av smaksbærende biter av olje. Proteinet kommer først og fremst fra soya og hvete.

– Når Incredible Burger stekes, får den et karamellisert ytre, fantastisk tekstur og en saftighet som gjør selv den mest ihuga kjøttelskeren tilfreds. I løpet av våre 50 år er dette den mest revolusjonerende nyheten vi har kommet med, sier Maja Lundmark, Nordic Brand Manager for Hälsans Kök, som eies av Nestlé.

Anbefalt utpris i lavprisbutikker er 54,90 kroner.

Powered by Labrador CMS