Nyheter

– Enkelte selskaper hadde mot slutten av året store utfordringer, men det er et flertall av selskapene som hadde vekst i inntekter og resultat, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Krevende kvartal for Orkla

Publisert Sist oppdatert

Onsdag morgen meldte Orkla om et resultat etter skatt på 746 millioner kroner i fjerde kvartal 2018, mot 989 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsinntektene i fjerde kvartal økte med 1,2 prosent til 10.983 millioner kroner. Det største forretningsområdet, Orkla Foods, hadde en organisk salgsfremgang, men dette ble motvirket av nedgang i de andre forretningsområdene.

Lagernedbygging i grossistlagrene i Polen bidro til et svekket resultat for Orkla Care. Den norske sukkervareavgiften ble redusert fra 1. januar 2019. Dette førte til en kortsiktig lagernedbygging hos de norske dagligvarekjedene og et redusert kvartalsresultat for Orkla Confectionery & Snacks.

– Enkelte selskaper hadde mot slutten av året store utfordringer, men det er et flertall av selskapene som hadde vekst i inntekter og resultat. Pågående kostnadsprogrammer går som planlagt. Reverseringen av sukkeravgiften i Norge har gitt en positiv start på det nye året, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka.

I januar bekreftet Orkla kjøpet av den finske restaurantkjeden Kortipizza. Orkla eier nå, per 5. februar, 99,29 prosent av samtlige aksjer og stemmer i det finske selskapet.

Orklas resultat før skatt endte på 1.017 millioner kroner i fjerde kvartal, en nedgang på 22 prosent.

Powered by Labrador CMS