Nyheter

Det blir ikke satt ut ny laks i Jøkelfjorden i Troms etter at Mattilsynet har opprettet en sikkerhetssone på 10 kilometer i fjorden etter utbrudd av fiskesykdommen ILA. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Kritiserer Mattilsynet etter tiltak mot laksesykdom

Etter at Mattilsynet opprettet en sone mot laksesykdommen ILA på 10 kilometer i Jøkelfjorden i Troms, frykter ordføreren for arbeidsplasser i kommunen.

Publisert Sist oppdatert
Nesten hele Jøkelfjorden i Kvænangen i Troms kan bli liggende brakk i halvannet år etter at det 2. juli ble oppdaget utbrudd av laksesykdommen ILA i et oppdrettsanlegg. For å hindre videre smitte, har Mattilsynet opprettet en sone på 10 kilometer, skriver NRK.

Produsenten Mowi Kvænangen opplyser at de på grunn av Mattilsynets raske tiltak ikke får sette ut ny fisk i anleggene, noe som betyr at opptil 30 ansatte ved lakseslakteriet ikke vil ha noen jobb å gå til i 12–15 måneder. Ordfører Eirik Losnegård Mevik (Ap) mener Mattilsynet nå reagerer for strengt etter at Norge tidligere har fått kritikk for å ha reagert for sent når smittsom laksesykdom bryter ut.

– Dette kan sette arbeidsplasser i spill, sier Mevik.

– For kommunen handler det om skatteinntekter og om å ha barn i barnehagen, ha folk på fotballaget og bedriftsfotballaget. Det som skaper gode lokalsamfunn, sier ordføreren videre.

Mattilsynet sier til NRK at de ikke kan svare på kritikken fra kommunen på grunn av ferieavvikling.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS