Nyheter

Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO ALBERTO PIZZOLI

Lager is med smak av tørrfisk og øl

Publisert Sist oppdatert

På Hurtigruten finner du fløteis med ølsmak, og is med smak av tørrfisk. Isen er det den lokale produsenten Arktis Gelato som lager.

Tørrfisk-gelatoen lages ved at de koker opp en base med ekte tørrfisk, før de blander den med resten av ingrediensene i ismaskinen. Mat- og drikkedirektør i Hurtigruten, Freddy Storaker Bruu, forteller til Godt at det hele startet da skipene skulle pusses opp for noen år siden.

– Da bestemte vi oss for å lage en isbar om bord. Og i stedet for å kjøpe inn industriell is fremstilt på Gjelleråsen eller i Kristiansand, lette vi etter en lokal produsent. Det var da vi fant disse fantastiske folkene i Arktis Gelato, sier han.

Sammen med iskremprodusenten i Svolvær utviklet dermed Hurtigruten en spesiell serie med issmaker. Deriblant ølisen – fløteis med smak av Lofot-pils – og vaniljeisen med tørrfisksmak.

Daglig leder i Arktis Gelato, Cato Stubberud, forteller til Godt at ideen om disse ukonvensjonelle iskremsmakene kom etter ønsket om spesifikke nordnorske produkter. I tillegg til tørrfisk- og Lofot pils-isen, som er eksklusive for Hurtigruten, produserer Arktis Gelato også en rekke andre iskremsmaker, som brunost, multer og mer «tradisjonelle» varianter.

Powered by Labrador CMS