Nyheter

Laksepakkeri anker dom i arbeidsrettssak

Sund laksepakkeri ble i sommer dømt til å betale erstatning til 45 polske arbeidere som ble nektet arbeid. Nå anker lakseselskapet dommen.

Publisert Sist oppdatert

Lederne i laksepakkeriet på Sotra stiftet et nytt selskap på samme sted med samme kunder etter at de gikk konkurs. Kun arbeidere som ikke var organisert i fagforeninger, fikk jobb i den nye virksomheten.

De 45 arbeidere fikk i Bergen tingrett tilkjent flere hundre tusen kroner hver i erstatning for tapt inntekt og oppreisningserstatning. Laksebedriften hevdet på sin side at deres virksomhet ikke var en fortsettelse av selskapet som gikk konkurs. Nå har de anket saken, skriver FriFagbevegelse.

Laksepakkeriets advokat Dag Borgen Nøtvedt sier at han mener retten gjorde feil siden Sund Laksepakkeri er gjort ansvarlige for det som skjedde i bedriften som gikk konkurs, og at det var på grunn av hver enkelts opptreden at de ikke fikk jobb i det nye selskapet.

– Oppførselen betyr at de ikke er kvalifisert, og det er en lovlig forskjellsbehandling etter Arbeidsmiljøloven, sier Nøtvedt.

Advokat for de tidligere ansatte, Edvard Bakke, syns det er overraskende at selskapet anker ettersom dommen i Bergen tingrett var enstemmig. Han mener at det i anken kun gjentas tidligere påstander som dommerne i Bergen tingrett var uenige i.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS