Nyheter

Lanserer ny kunnskapsbase: Samarbeid skal redusere matsvinn

Too Good To Go lanserer en ny kunnskapsbase om matsvinn. Nettsiden inneholder informasjon, nyttige tips og linker til andre ressurser i Norge innenfor matsvinn.

Publisert Sist oppdatert

Målet med kunnskapsbasen er å bidra til å samle husholdninger, bedrifter, politikere og undervisere til en felles innsats i kampen mot matsvinnet – en nødvendighet for å nå FNs bærekraftsmål om å halvere matsvinnet innen 2030, mener Too Good To Go. Kunnskapsbasen er et bidrag til arbeidet mot matsvinn i Norge, og vekker oppmerksomhet blant annet hos landbruks- og matminister Olaug Bollestad, som deltok under lanseringen tirsdag ettermiddag.

– Vi trenger tiltak som gir virkning. Derfor er det fint å se at Too Good To Go har lansert denne nye kunnskapsbasen, sa Bollestad fra scenen.

Fra bonde til forbruker

Videre fortalte hun om økte ambisjoner for samarbeid mot matsvinn. Blant annet vil hun invitere inn ulike aktører som jobber med mat og matsvinn for å bedre forstå hvor og hvorfor svinnet oppstår, og hvordan vi kan løse problemene gjennom å jobbe sammen – fra bonde til forbruker.

Too Good To Go jobber for å redusere matsvinn, blant annet gjennom Too Good To Go-appen som knytter butikker og spisesteder med mat til overs med forbrukere som ønsker å redde overskuddsmaten til en god pris. Siden oppstart i 2016 har over 2,4 millioner måltider blitt reddet gjennom appen i Norge, og i Europa reddes det et måltid hvert eneste sekund. Med den nye kunnskapsbasen ønsker Too Good To Go å legge til rette for et enda bredere samarbeid for å kutte matsvinnet.

– For å nå målet om å halvere matsvinnet innen 2030 må vi jobbe sammen, på tvers av både verdikjeden, samfunnsinstitusjonene og landegrensene. Med den nye kunnskapsbasen ønsker vi å bidra til et slikt samarbeid, sier daglig leder i Too Good To Go Norge, Ann-Kristin Raknes Pfründer.

– Enten man er en lærer som vil inspirere fremtidens matreddere, en politiker som vil ta grep, en butikkeier som vil redusere svinnet eller en helt vanlig person som vil bli en rå matredder på hjemmebane, så finner man alt man trenger på denne siden for å bli en ekspert på matsvinn og la seg inspirere til å gjøre en verdifull innsats for miljøet.

Nå ut til elever og studenter

Kunnskapsbasen inneholder blant annet undervisningsmateriell for ulike skoletrinn, og fremover skal Too Good To Go jobbe med blant annet FAO (FNs organisasjon for ernæring og landbruk) for å nå ut til elever og studenter verden over.

– Barna er fremtidens matreddere, og endringsagenter i sine familier. Gjennom utdanningsmateriellet vårt, som lærere kan ta i bruk helt enkelt og gratis via nettsiden, ønsker vi å inspirere barn og unge til å se matens verdi og til å ta godt vare på den, sier Raknes Pfründer.

Powered by Labrador CMS