Nyheter

Til venstre for Trine: meg, Mette Nygard Havre fra «Spis opp maten», Innovasjonssjef Q Annette Waage Jung og Forbrukerens venn Mads Liabø fra Q

Matredder-pris til Trine På Gården

Publisert Sist oppdatert

– Q-Meieriene har med «men ikke dårlig etter» programmet tatt opp kampen mot matsvinnet, sier Q-sjefen Bent Myrdahl i en pressemelding.

Myrdahl forteller at de har fått mange tilbakemeldinger fra forbrukere på deres engasjement mot matsvinn er velkommen.

– For å øke fokus på matsvinn, lot vi kampen mot matsvinn bli en del av Q-merkevaren. I den forbindelse bestemte vi oss for å stikke ut hodet og ta mål av oss til å dele ut en Matredderpris hver måned, og det har vi også gjort.

Torsdag forrige uke ble Q-Meierienes Matredderpris tildelt Trine Lohne fra Søgne. Lohne driver «Trine På Gården» basert på mormors kjærlighet til mat. Lohne så hvor mye kvalitetsmat som ble liggende igjen på jordene og bestemte seg for å bidra til å utnytte ressursene bedre. Hun ønsker å skape en bedrift med en bærekraftig grunntanke.

28. mars blir det finale på Vulkan i Oslo, hvor Q-Meieriene kårer årets Matredder.

– Skal vi lykkes med målsetningen om å redusere matsvinnet med 50 prosent i løpet av 11 år, må vi holde saken varm. En nylig foretatt undersøkelse som Opinion har utført, viser at det er fortsatt 1/3 som er skeptiske til å drikke melk som er utgått på dato. Sånn kan vi jo ikke ha det, sier Q-sjefen.

Powered by Labrador CMS