Nyheter

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Cristiano Aubert fra Matsentralen. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

– Matsentralen gjør et viktig arbeid for landets vanskeligstilte

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad er engasjert i arbeidet som Matsentralen leder, og deltok på tirsdag på åpen kafè på Slumstasjonen, hvor statsråden vil være med på å lage og dele ut lunsj.

Publisert Sist oppdatert
Landbruks- og matdepartementet har tidligere i år tildelt 7 millioner kroner til Matsentralen og deres arbeid.

– Matsentralen gjør et viktig arbeid for landets vanskeligstilte, samtidig som de bidrar til å redusere matsvinnet, sier Bollestad.

Matsentraler over hele landet vil dele ut til sammen 2.700 tonn mat i år. Dette tilsvarer rundt 5,4 millioner måltider, som vil komme vanskeligstilte og ensomme til gode.

Overskuddsmaten blir levert av butikker og matindustrien i Norge, og ville ellers endt opp som matsvinn.

Matsentralen er et nettverk av matsentraler som legger til rette for å omfordele overskuddsmat fra matbransjen til ideelle organisasjoner. Matsentralen samarbeider med 260 ideelle organisasjoner rundt om i landet, som hver dag serverer måltider og matposer til vanskeligstilte og ensomme. En av disse ideelle organisasjonene er Frelsesarmeen sitt prosjekt Slumstasjonen. Her møtes alle type mennesker som får tilbud om samtaler og veiledning, samt matposer fra Matsentralen.

Bransjeavtalen, som ble signert i 2017 av regjeringen og matbransjen, tar sikte på å halvere matsvinnet innen 2030. Da avtalen ble signert, var det kun en matsentral i Norge. I dag er det hele syv matsentraler over hele landet som bidrar til å omfordele overskuddsmaten blant annet til vanskeligstilte.

Powered by Labrador CMS