KBS

Foto: PASCAL GUYOT, AFP

McDonald’s halloween-stunt skaper reaksjoner

Da McDonald’s denne uken skulle feire halloween i Portugal, ble det bråk. Nå beklager hurtigmatkjeden iskrem-markedsføring og opplyser at alt reklamemateriell er fjernet.

Publisert Sist oppdatert

I anledning kampanjen hadde iskremen fått en rød saus og tilnavnet «Sundae Bloody Sundae», ifølge CNBC.

Iskremens navn fått hard medfart ettersom «Bloody Sunday» var en av mest sentrale dagene i konflikten i Nord-Irland. 14 ubevæpnede personer ble drept da britiske styrker åpnet ild mot det som skulle være en fredelig borgerrettsmarsj i Londonderry i Nord-Irland 30. januar 1972, skriver E24.

I sosiale medier omtales reklamen blant annet som «totalt uakseptabel», og andre mener at markedsføringsavdelingen kanskje kunne hatt behov for historieopplæring, skriver Belfast Telegraph.

– Når Halloween Sundae-iskremen skulle markedsføres valgte McDonald’s Portugal å utvikle en lokal kampanje for et mindre antall restauranter. Kampanjen var ment som en feiring av halloween, og ikke som en ufølsom referanse til noen historisk hendelse eller for å opprøre eller fornærme noen på noen måte, sier en talsperson for selskapet til Belfast Telegraph.

Powered by Labrador CMS