KBS

McDonald’s lanserer papirsugerør

Publisert Sist oppdatert

McDonald’s lanserer papirsugerør i alle sine restauranter i Norge. Selskapet har nå byttet ut plastsugerør med 100 prosent nedbrytbare sugerør.

På årlig basis utgjør dette over 20 millioner plastsugerør som nå erstattes av miljøvennlige sugerør i papir. Etter en omfattende test av papirsugerør i høst, er selskapet klare for å innføre de nedbrytbare sugerørene i alle sine restauranter.

– Vi er veldig fornøyde med resultatene fra testen i høst og glade for å kunne introdusere papirsugerør til alle kundene våre, sier daglig leder Pia M. Mellbye for McDonald’s i Norge i en pressemelding.

Innen 2025 ønsker McDonald’s å bruke bærekraftig emballasje, og restaurantkjeden har kuttet plastlokkene på McFlurry-isen. I disse dager testes også serveringsbrett av resirkulert plast i flere restauranter. Gjennom å fjerne plastsugerør og plastlokkene på McFlurry, reduserer McDonald’s Norge plastforbruket med 20 prosent.

– Som verdens største restaurantkjede har vi et ansvar og en mulighet for å ta grep om en av vår tids største utfordringer. Byttet vi nå gjør fra plast- til papirsugerør er et steg på veien for å være en del av løsningen om å drive mer bærekraftig, sier Mellbye.

McDonald’s tester nøye alle nye alternativer for bærekraftig emballasje og fullførte i høst en pilot av papirsugerørene i fire restauranter. Kunder fikk også mulighet til å gi tilbakemelding på hva de syntes om sugerørene.

Powered by Labrador CMS