Nyheter

Butikksjef Amine Bousaha hos Meny Bjølsen var først ute med Too Good To Go.

Meny: 100.000 matporsjoner reddet via app

Gjennom overskuddsmat-appen Too Good To Go har Meny reddet 100.000 matporsjoner fra å ende som avfall. Dette tilsvarer 250 tonn spart CO2-utslipp. Kampen mot matsvinn gir resultater.

Publisert Sist oppdatert
Høsten 2017 startet testbutikken Meny Bjølsen å legge ut poser med overskuddsmat i appen Too Good To Go. Nå tilbyr drøye 70 Meny-butikker denne tjenesten, og til sammen har de sørget for at 100.000 poser med overskuddsmat er hentet av kundene.

– Dette er et strålende tiltak i vår kamp mot matsvinn. Vi berger overskuddsmat fra å ende som avfall, mens kunder får matposer for en billig penge. Å redusere matsvinn er et av våre viktigste miljøbidrag, derfor må vi ha tiltak som har effekt og er lette å gjennomføre i butikk, sier miljøansvarlig Erik Halstensen i Meny.

Hele 95 prosent av alle matposene Meny har lagt ut i Too Good To Go-appen er blitt reddet.

– Posene fra Meny er veldig populære. Mange av porsjonene rives bort så snart de legges ut i appen, og så godt som alle blir reddet, sier daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go Norge og legger til:

– Over 80.000 har markert Meny som favoritt i appen, så det er tydelig at de er fornøyde med maten de redder for Meny. Folk synes det er stas å redusere matsvinnet og vi ser at villigheten til å ta miljøvennlige valg er stor når det tilrettelegges for dette.

Powered by Labrador CMS