Nyheter

Mills først ute med miljø- og helsetiltak i Østfold

Publisert Sist oppdatert

xMills fabrikk i Fredrikstad har som første bedrift i Østfold signert avtale om å være med i miljø og helsetiltaket Hjem-jobb-hjem.

Klarer man å få ned personbilbruken er det bra for miljøet, både lokalt og globalt. Klarer man å få ned personbilbruken samtidig som folk er i litt mer bevegelse ved å sykle og gå til jobb er det et bra for den enkelte og for folkehelsen.

– For oss var dette helt naturlig å bli med på. Prosjektet passer rett inn i det vi jobber med for å være en ansvarlig arbeidsgiver, som både vil bidrar til å ta vare på helsen til våre ansatte og på miljøet rundt oss, sier fabrikksjef Eirin Skovly i en pressemelding.

Fylkesordfører i Østfold Ole Haabeth (Ap) var i dag tilstede ved fabrikken i Fredrikstad, for å signere avtalen på vegne av fylket. Han takket Mills for å gå foran og viser vei for andre bedrifter i regionen, og understrekte viktigheten av at skal man få ned bilbruken eller bedre folkehelsen er det noe man må jobbe for i felleskap.

– Dette er veldig positivt. Bedriftene er nøkkelen her, siden det er de arbeidsreisende vi henvender oss til. Vi ønsker at flere skal velge alternativer til bil på veien mellom hjem og jobb, og da er det avgjørende at arbeidsplassene er med. At Mills nå tar ansvar og melder seg som førstemann, er gledelig. Vi skal jobbe for å få med flere bedrifter, og da vil erfaringene fra Mills være av stor betydning, sier fylkesordfører Ole Haabeth.

Powered by Labrador CMS