Nyheter

Skjermdump: kjottprodukter.no

Nå kan du melde på produkter i NM

Lager din bedrift Norges beste pinnekjøtt? Eller har dere gull-pålegg? Påmeldingen til NM i Kjøttprodukter 2019 – julemat, pålegg, kaker og steker åpner i dag og er åpen frem til 20. september.

Publisert Sist oppdatert

Bedriftene kan legge til, endre og ta bort produkter de ønsker i konkurransen helt frem til fristen, skriver Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund på sin nettside.

Blant de innsendte produktene skal det kåre seks til åtte Norgesmestere og dele ut gull, sølv og bronse til rundt ti prosent av de påmeldte. Det blir også delt ut egen pris til beste økologiske produkt, innovasjon julemat og Skolemester i medisterkake. Se klasseinndelingen her.

Viktige datoer i 2019:

  • 20. august - 20. september - åpent for påmelding
  • 17. og 18. oktober - innsending eller levering av produkter
  • 21. til 23. oktober - bedømming av 550 produkter
  • 7. november - Kåringsarrangementet med medaljedryss blir i år på Sentralen torsdag 7. november

For kjøttbransjen er det avgjørende at konkurransen blir helt objektiv. Ingen kjente merkevarer skal ha fortrinn framfor mindre kjente produkter. Konkurransen lagt opp slik at ingen av de rundt 20 dommere vet hvem som leverer det enkelte produkt. Dommerne får bare servert maten, tester, smaker og skriver ned sine kommentarer. Bedriften får tilbakemeldingene, og kanskje står produktene til gull. Les mer på egne sider for NM i Kjøttprodukter 2019 – kjottprodukter.no

Powered by Labrador CMS