Nyheter

Foto: AFP PHOTO, Frederic J. BROWN

Nordmenn vil endre kostholdet for miljøet

Over halvparten av alle nordmenn sier de vil gjøre endringer i eget kosthold for å bidra til bedre miljø og bærekraft, det kommer frem i Tines Balanserapport.

Publisert Sist oppdatert
Rapporten viser hvordan nordmenn vurderer sitt eget aktivitetsnivå, kosthold og hvor motiverte de er for å gjøre endringer i livsstilen.

– Vi mennesker trenger mat for å leve. Hva, hvor mye og hvordan vi produserer maten vi spiser påvirker miljøet, samtidig som hvor mye og hva vi spiser påvirker helsen vår. Mat og klima er gjensidig avhengig av hverandre. Vi i Tine vil være med å sette bærekraftig kosthold på dagsorden, sier Anne Marie Skjølsvik, Klinisk ernæringsfysiolog i Tine.

Tine har siden 2016 gjennomført en landsrepresentativ undersøkelse. Selskapet har spurt nordmenn om kosthold og trening og deres motivasjon for livsstilsendring.

Over halvparten av nordmenn sier at de har gjort eller ønsker å gjøre endringer i eget kosthold for å bidra til bedre miljø og bærekraft. 12 prosent svarte at dette er viktig for dem, 28 prosent svarte at de ville endre kostholdet hvis det ikke innebar for store endringer. 22 prosent oppga at de har gjennomført denne type endringer alt, det kommer frem i rapporten.

Powered by Labrador CMS