Nyheter

Kjell Stokbakken, Ole Robert Reitan og Linda Hofstad Helleland på grunnsteinnedleggelsen.

Norsk Kylling markerer byggestart i Orkanger

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble grunnsteinen lagt ned på tomten i Orkanger. Slakteriet og foredlingsanlegget for kylling vil utgjøre starten i etableringen av en næringsmiddelklynge i området.

Rema 1000-leder Ole Robert Reitan, Norsk Kylling-leder Kjell Stokbakken, ordfører i Orkdal Oddbjørn Bang, og næringspolitisk talsperson i Høyre Linda Hofstad Helleland, var alle med på å markere byggestart på det fremtidsrettede anlegget. Samfunnsansvar, kvalitet, dyrevelferd og innovative energiløsninger var sentrale temaer i åpningstalene.

– Norsk Kylling målsetter å bli verdens beste næringsmiddelverdikjede, dette betyr at vi skal være ledende på alle deler av verdikjeden vår på kvalitet, dyrevelferd og effektivitet. For å nå dette målet tok vi i 2016 en krevende og svært viktig beslutning – vi kunne ikke nå vår målsetning i dagens slakteri på Støren og besluttet at vi måtte bygge et nytt anlegg for å møte fremtiden, sier administrerende direktør Kjell Stokbakken i Norsk Kylling i en pressemelding.

– Jeg er glad og takknemlig for at vår eier, Rema, står så stødig bak oss og gjør det mulig å realisere dette prosjektet som er en historisk satsing på landbruk og matproduksjon i regionen gjennom bygging av et verdensledende næringsmiddelanlegg.

Norsk Kylling har gjennomgått en stor transformasjon siden Rema kjøpte virksomheten i 2012. De siste årene har virksomheten blitt mer bærekraftig, lønnsom og leverer produkter til Rema-kunder over hele Norge. Dyrevelferd har fått høyeste prioritet ved å konvertere til kyllingrasen Hubbard, fokus på kompetanse og investeringer i drift og teknologi for høy dyrevelferd.

– Sett fra vårt perspektiv i Rema 1000 er Norsk Kylling en suksesshistorie. Dette baserer jeg ikke bare på at selskapet utvikler seg og oppnår gode resultater. Ved å levere trygg, norsk mat til våre kunder, som er produsert på en ansvarlig måte og med kvalitet i alle ledd, løser vi et viktig samfunnsoppdrag. Det nye anlegget legger til rette for langsiktig bærekraftig kyllingproduksjon til alle Rema-kunder, og det gjør meg stolt, sier Ole Robert Reitan.

Powered by Labrador CMS