Annonse
Norskprodusert: Nestleder Anne Snarteland i Telemark Bygde­ungdomslag oppfordrer dagligvarekjedene til å ikke benytte seg av importkvotene, men heller selge enda mer norskprodusert mat. Foto: Sara Johannessen, NTB scanpix

Norsk mat i butikkene!

Hvis det skal være mulig å produsere mat i Norge på norske ressurser, må bruk av importvarer ned. Vi bor i et høykostland, som spiser lavkostmat. Kreativ statistikklesing hevder noe annet, men det er urimelig å sammenlikne matpriser mellom ulike land uten å ta hensyn til inntekten per Innbygger. I dag bruker vi rekordlave 11 prosent av lønnen vår på mat. I 1995 var det 16 prosent.

Lese resten?
Løpende abonnement. Fornyer på fullpris (165,- eks mva). Første mnd kr
1,-
Prøv nå — ingen bindingstid
Allerede abonnent?
Annonse
Annonse