Nyheter

Ida Berg Hauge, direktør for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) og leder for IDF Norge, Judith Bryans, president for IDF (International Dairy Federation) og Gunnar Hovland, konsernsjef i TINE, signerte i dag den internajonale erklæringen som støtter FNs bærekraftsmål.

Norsk melke- og meieriindustri har signert internasjonal klimaerklæring

Publisert Sist oppdatert

På onsdag signerte Tine og Melk.no en internasjonal erklæring som støtter FNs bærekraftmål på vegne av meieribransjen. Erklæringen setter bærekraft i et helhetlig perspektiv gjennom å inkludere både miljømessige, sosiale, økonomiske og helsemessige aspekter.

– Norske meieriprodukter hører hjemme i et sunt, bærekraftig og grønt kosthold, sier direktør Ida Berg Hauge for Opplysningskontoret for Meieriprodukter i en pressemelding, og fortsetter:

– At både Tine, Q-Meieriene og Synnøve Finden slutter seg til erklæringen viser at norsk meieribransje tar de globale utfordringene på alvor.

Sammen med konsernsjef Gunnar Hovland i Tine signerte Hauge Dairy Declaration of Rotterdam på vegne av meieribransjen i Norge.

FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) inngikk i 2016 et samarbeid med International Daily Federation (IDF) for å sammen jobbe mot en bærekraftig utvikling. Sammen utviklet de erklæringen Dairy Declaration of Rotterdam, og siden 2016 har flere land signert avtalen. Presidenten i IDF, Judith Bryans, var til stede på Tines hovedkontor under signeringen onsdag, skriver Nationen.

– Jeg er glad for at meierisektoren i Norge ønsker å signere prinsippene rundt Dairy Declaration of Rotterdam. Erklæringen konstaterer at den globale meierisektoren har en viktig rolle når det gjelder å levere på FNs bærekraftsmål. Sektoren binder seg gjennom avtalen til kontinuerlige forbedringer. Hvert land som signerer prinsippene i erklæringen bidrar til å flytte oss nærmere målene om god helse blant folk og en sunn planet. Jeg setter pris på at mine kolleger i Norge tar dette steget i dag, avslutter Judith Bryans, president i IDF.

Erklæringen setter bærekraft i et helhetlig perspektiv gjennom å inkludere både miljømessige, sosiale, økonomiske og helsemessige aspekter. Rammeverket for erklæringen er FNs bærekraftsmål som kalles verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

– At Tine og norske melkeprodusenter støtter opp om en bærekraftig utvikling innenfor den globale meierisektoren i forbindelse med de utfordringene vi står foran, er en naturlig videreføring av den jobben vi allerede er godt i gang med, sier Gunnar Hovland, konsernsjef i Tine.

Powered by Labrador CMS