Nyheter
Norske bakere og konditorer går for gull
Norske bakere og konditorer har trent knallhardt i hele år. Nå går de for gull i den nordiske baker- og konditorkonkurransen som arrangeres under Matstreif i Oslo.
De norske deltakerne er alle utøvere på det norske baker- og konditorlandslaget. Det norske bakerlaget består av Trude Beate Brendehaug, Fredrik Lønne, Jonathan Burt. Alle har nordiske medaljer fra før. Brendehaug og Lønne var på det norske laget som tok nordisk gull i Stockholm i 2017.
Det norske konditorlaget består av Sunniva Nergård Myhre og Vilde Nistad Strandos. Sistnevnte kan vise til en flott femteplass i VM for unge konditorer i Tyskland fjor.
Temaet i Nordic Bakery Pastry Cup 2019 er ”kunst”. I begge konkurransene har lagene syv timer til rådighet, samt tilrettelegging dagen før. Konditorene skal lage en valgfri dessert, iskake, sjokoladekake/-mousse og en sjokoladeskulptur med en minimumshøyde på en meter.
Bakerne skal i sin konkurranse lage 14 brød (minst to ulike typer), 60 bagetter, åtte store brød, 33 brioche, 40 croissanter, 30 wienerbrød, 30 søte bakverk og en brødskultur med en minimumshøyde på en meter. Norge skal lage både brødskulptur og sjokoladeskulptur på rundt 1,4 meter som er konkurransens maksimalt tillatte høyde for denne kategorien.
Det norske baker- og konditorlandslaget har tatt store steg de siste årene og har blitt å regne med både i Norden og i verden. De norske bakerne tok en imponerende 3. plass i VM i fjor høst. Norge er også tidligere nordiske mestere i baking.
– Vi har trent knallhardt siden i januar. Fra starten av august og frem til konkurransen har vi flere gjennomkjøringer hver uke for å terpe på detaljene. Nå er vi snart klare for å gi Sverige og Danmark tøff konkurranse om nordisk heder og ære. Vi er ikke mer beskjedne enn at vi går for både bakergull og konditorgull, sier hovedtrener Kjetil Dale Aas.