Nyheter

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nortura avvikler Evanger og reduserer aktiviteten på Malvik

Publisert Sist oppdatert

Konsernsjef i Nortura innstiller på å avvikle Nortura Evanger. I tillegg reduseres ekspedisjonen ved Nortura Malvik, melder Nationen.

Fabrikken på Evanger er utsatt for flom og naturskader, og dette skal være bakgrunnen for at man nå velger å legge ned fabrikken.

– Det er vemodig å avslutte driften ved Nortura Evanger. Men etter nøye vurdering ser vi ikke at vi har andre valgmuligheter slik situasjonen er, sier konstituert konsernsjef Hans Thorn Wittussen i en pressemelding.

Nortura har vurdert flere alternativer for å forebygge naturskader, men har ikke funnet noen god løsning. Blir det vedtatt avvikling, vil det bli gjennomført normale rutiner for omstilling av de ansatte. På slakte- og skjærefabrikken Malvik har Nortura besluttet å redusere i aktiviteten i ekspedisjonen. Dette påvirker 20 årsverk ved fabrikken. Ekspedisjonen flyttes til Sarpsborg, og de ansatte på fabrikken i Malvik vil få muligheten til å flytte til Østfold.

– Vi ser hele tiden på vår industristruktur for å sikre at den er effektiv og lønnsom. Når markedet vi opererer i forandrer seg raskt, må vi henge med. Våre beregninger viser at det både er lønnsomt og mest effektivt å samle ekspedisjonene på færre fabrikker, sier konserndirektør for Produksjon i Nortura, Lisbeth Svendsen.

Powered by Labrador CMS