Nyheter

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Nortura klarer ikke å levere nok kylling og bacon til Kiwi

Publisert Sist oppdatert

Kiwi-butikker over hele landet sliter med mangel på kylling og bacon fra Nortura. Til tross for overproduksjon klarer ikke bondesamvirket å levere nok, skriver Nationen.

Kylling-mangelen har vart siden nyttår, mens det har vært mangel på bacon siden før jul. På mandag ettermiddag hang det lapper i Kiwi-butikken i Rælingen som beklaget mangelen på både kylling og bacon, melder Romerikes Blad. Kommunikasjonsrådgiver Nora Mile Helgesen i Kiwi bekrefter overfor lokalavisen at det er problemer med tilgangen på Prior-produkter.

– Dette gjelder over hele landet og da er det først og fremst kylling fra Prior vi sliter med å få tilgang på. Over lengre tid har det vært underskudd av bacon fra leverandørene og vi får dessverre ikke tak i nok varer. Spesielt er det de mest populære produktene dette går utover, slik som «Stjernebacon», sier Helgesen.

Kommunikasjonsrådgiver Cornelia Koppang Henriksen i Nortura sier at noen butikker har opplevd at de får mindre tilgang på kyllingfilet enn normalt.

– Grunnen til dette er rett og slett at vi har hatt en uventet høy etterspørsel nå i oppstarten av januar. Vi ser at vi ikke har klart å levere helt etter etterspørselen fra markedet, men dette har vi gode rutiner på og produktet vil være tilbake i butikkhyllene allerede mot slutten av uken og inn i neste, sier hun.

Kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop forteller til Romerikes blad at de ikke har hatt problemer med kylling-mangel.Coop har noen Prior-produkter fra Nortura, mens mesteparten kommer fra Den Stolte Hane.

Powered by Labrador CMS