Nyheter

Illustrasjonsfoto: Chan Walrus, Pexels

Nortura slutter å produsere spekeskinken Santa Kristina

Publisert Sist oppdatert

Høykvalitetsskinka til Gilde Santa Kristina ble for dyr for norske kunder. Nå er den ute av produksjon.

Det melder Nationen.

Skinken Santa Kristina blir laget på Norturas anlegg på Tynset. Produksjonen er kostbar, og ifølge Nortura har det vært krevende å selge en såpass dyr skinke på det norske markedet.

– Vi har hatt Santa Kristina-skinka i sortimentet i lang tid, men dessverre har salget vært for svakt. Santa Kristina er faset ut, men vi har lansert en ny kvalitetsskinke som heter Tronfjell, sier Roald Fjeldheim i Nortura til Nationen.

Tronfjellsskinka er oppkalt etter en fjelltopp i nærheten av Tynset, der også denne skinka skal produseres. Produksjonen ligner mye på produksjonen av Santa Kristina-skinka. Forskjellen er at grisene ikke får samme spesialbehandling som før, med spesialfôr og ekstra høy slaktevekt. I stedet skal de største skinkene med den beste fettmarmoreringen fra de "vanlige" grisene plukkes ut for å lage denne nye kvalitetsskinka. Det vil gjøre produksjonen noe rimeligere.

Powered by Labrador CMS