Nyheter

Gründer av Drit Forbanna Pål Dyrø-Gladsø.

Nyåpning av Sausialdepartementet

Publisert Sist oppdatert

På søndag åpnet Drit Forbanna AS sitt eget Sausialdepartement ved det gamle flytårnet på Fornebu utenfor Oslo.

– Jeg er kjempestolt. Vi driver med sauser, og når vi driver Drit Forbanna, har jeg lenge kalt meg selv for sausialminister. Når vi nå skulle åpne butikk, måtte den hete Sausialdepartementet, sier gründer av Drit Forbanna Pål Dyrø-Gladsø til Dagligvarehandelen.

Med glimt i øye kaller de seg det eneste departementet som nekter å stille i statsråd. I to måneder har de vært i lokalet og gjort klart til åpningen. Dyrø-Gladsø sier det har vært noen hektiske måneder.

– Vi har gjort mye med lokalet. Vi har hatt litt problemer med åpningen, siden noen av sausene står fast i tollen. Derfor er det en del tomme hyller nå, men de skal fylles med flere sauser. Vi hadde håpet på fulle hyller i dag, men sånn ble det ikke.

– Vil det bli flere slike butikker i fremtiden?

– Dette kommer nok til å dukke opp i flere av de større byene. Vi ser for oss at det blant annet kan bli mulig med franchisebutikker. Neste butikk blir nok i Oslo, gjerne ved Torggata.

Sausialdepartementet eies av Drit Forbanna, som vil selge produkter fra ulike nasjonale og internasjonale produsenter. Drit Forbanna satser først og fremst på egenproduserte produkter.

– Her er alt fra veldig sterke sauser, til morsomme navn og lokalt produserte produkter. Det skal være en god miks av alt noe for enhver smak.

Med på åpningen var kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H). Statsråden fikk æren av å klippe snoren.

– Det har vært spennende å være her i dag. Det er et nytt departement som skal åpnes, selv om de nekter å møte i statsråd. Jeg synes det er et spennende konsept, og det er bra at Pål legger vekt på å ansette folk som har det vanskelig i arbeidsmarkedet.

Sanner tror det nye departementet vil bli populært.

– Jeg har kjøpt noen sauser fra Drit Forbanna før, og det vil jeg anbefale. Forbrukere ønsker å prøve noe nytt, og det tror jeg de kan bli inspirert til her, sier Sanner.

Powered by Labrador CMS