Nyheter

Nyberget ny leder i STAND

Torbjørn Nyberget (bildet) i Coop Norge Handel overtar vervet som leder i Standardiseringsutvalget for norsk dagligvarebransje, STAND.

Publisert Sist oppdatert

– Bærekraft blir en viktig del av arbeidet som ligger foran oss, sier Nyberget i en pressemelding.

STAND representerer dagligvarehandelen igjennom Dagligvarehandelens Miljøforum (DMF) og industrien gjennom Dagligvareleverandørenes Forening (DLF). STAND jobber med å finne løsninger og tiltak som bidrar til å effektivisere varestrømmen i bransjen – blant annet innen logistikk, informasjonsflyt, emballasje, sporing og merking med GS1-standarder.

Ny leder i STAND er Logistikkdirektør i Coop Norge Handel, Torbjørn Nyberget. Thomas Weihe, som er verdikjededirektør i DLF, blir ny sekretær.

Nyberget overtar vervet etter Camilla Nordhagen i L’Oreal. Styret har ellers representanter både fra dagligvarekjedene og leverandørene, samt bransjeorganisasjonen Tradesolution og standardorganisasjonen GS1 Norway.

Fremover er det spesielt ett tema som er viktigere enn andre, ifølge den nye STAND-lederen.

– Bærekraft er et svært viktig aspekt som bransjen kan og bør ha et større fokus på. Dette handler blant annet om å få til gode prosjekter med leverandørene, slik at vi kan bedre fyllingsgraden og effektivisere transporten. I dag transporteres det mye «luft» i trailere over fjellet, og dette må vi få redusert, sier Nyberget.

Powered by Labrador CMS