Butikk i praksis

Den nye panteautomaten kan ta over 100 flasker og bokser på en gang.

Nye Tomra R1: – Revolusjonerer panteopplevelsen

Tomra R1 er tilgjengelig for dagligvarebutikkene. Tomra Butikksystemer har en lang liste med butikker som er interessert i panteløsningen. Den kutter tiden det tar å pante dramatisk.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kaller panteautomaten Tomra R1, fordi vi mener at vi revolusjonerer panteopplevelsen. For tre år siden plasserte vi en testversjon av Tomra R1 for første gang i butikk, og har fått mange gode tilbakemeldinger i testperioden, sier daglig leder Ingrid Solberg i Tomra Butikksystemer.

Raskere

Dagligvarehandelen møtte Tomra hos Rema 1000 Gystadparken på Jessheim, som er en av tre butikker som har testet Tomra R1. Obs Lillestrøm og Meny Borreveien har også testet den nye panteautomaten.

– Pantingen vil oppleves som mye raskere, og kundene slipper å plukke opp én og én flaske fra posen. De vil heller ikke bli møkkete på hendene, for nå kan de helle hele posen i automaten. Pantingen er gjort på noen sekunder. Dette vil gi en mer positiv opplevelse, sier Solberg, som legger til at glass og søppel ikke skal kastes i maskinen.

Økning av pant

Tomra R1 kan ta over 100 flasker på en gang. Også i Sverige har den nye pantemaskinen fått god respons fra forbrukerne og testbutikkene.

– Vi får kunder til butikken på grunn av maskinen, det er helt sikkert. Etter installasjonen av maskinen har vi opplevd mer enn 200 prosent vekst i pant fra året før, sier kjøpmann Fredrik Hallenstvedt hos Meny Borreveien i en pressemelding.

Også Tomra ser at butikkene med panteautomaten har økt panten.

– Rema 1000 Gystadparken har mer enn doblet pantingen. Mange av testbutikkene har gitt tilbakemeldinger om at kundene kommer til butikken for å pante.

Tomra R1 er egnet for de større butikkene. Butikken trenger 3,5 meter i bredden og 7 meter bakover.

For større butikker

Da Dagligvarehandelen besøkte Rema-butikken på Jessheim ved lunsj-tider, kom to kunder innom for å pante flere søppelposer med pant. Begge synes pantingen har blitt lettere, og kunne fortelle at de liker den nye løsningen.

– Hvem kan ha den nye pantemaskinen?

– Den tar mye plass, og er derfor egnet for de større butikkene. Butikken trenger 3,5 meter i bredden og 7 meter bakover, men jeg tror mange butikker er villige til å bruke mye plass for denne. Hvis det er lettere for kundene å pante, kan vi bruke flere flasker igjen og igjen, sier Solberg.

Pantelotteriet

Tomra har fire ukers leveringstid for den nye automaten.

– Butikkene kan ha både Tomra R1 og den vanlige panteautomaten. Hvis kundene har færre flasker, kan det lønne seg å bruke den vanlige pantemaskinen.

– Vil Tomra R1 støtte pantelotteriet?

– Ja, det vil den. Pantelotteriet vil være slik kundene kjenner det, fastslår Solberg.

Powered by Labrador CMS