Nyheter

Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Oktober grei drikkemåned

Oktober-salget var slett ikke verst, skriver Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Hittil i år er det solgt 0,8 prosent mer øl enn på samme tid i fjor.

Publisert Sist oppdatert
– 2019 ligger fortsatt godt an til å bli enda bedre enn rekordåret 2018. Med 10 av årets måneder lagt bak oss, ser det ut til at ølsalget på årsbasis så vidt kan slå fjorårets rekord, skriver håndlanger Petter Nome i Bryggeri og Drikkevareforeningen i en e-post til medlemmer og samarbeidspartnere. Øl har en vekst på over 4 prosent.

Oktober 2018 hadde 23 salgsdager mot 24 i oktober i år. Sider og energidrikk vokser fortsatt, mens brus og vann går noe tilbake.

– Sider-salget ligger per nå 0,3 prosent over rekordsalget i 2018. Så langt i år har energidrikker samlet sett hatt en vekst på 33,8 prosent i forhold til samme tid i fjor. Sukkerfritt utgjør nå 19,9 prosent av salget, mot 11,6 prosent på samme tid i fjor, skriver Nome.

Brus har hittil hatt en nedgang på 0,3 prosent. Sukkerholdig brus hadde i oktober en nedgang på 2 prosent, mens sukkerfri falt med 1,3 prosent.

– Andelen sukkerfri brus i oktober var 51,6 prosent, noe svakere enn tidligere i år. Dette er som forventet, nå som julebrusen har kommet. Så langt i år utgjør sukkerfritt 55,7 prosent av brussalget.

I oktober hadde vann en nedgang med 7,8 prosent. Så langt i år har vann falt med 6,4 prosent.

– Alt tyder likevel på at 2019 blir det nest beste vann-året i historien, skriver Nome, som ønsker medlemmer og samarbeidspartnere lykke til med julesalget.

Powered by Labrador CMS