Leverandørnytt

Orkla investerer i Islands mest kjente sjokolademerke

Publisert Sist oppdatert
Orkla ASA har signert en avtale om kjøp av 20 prosent av det islandske selskapet Nói-Siríus HF («Nói Siríus»), som er Islands ledende produsent av sjokolade og godteri.

Over 70 prosent av virksomhetens omsetning kommer fra hjemmemarkedet. I tillegg har selskapet en økende andel eksport og tax free-salg. Virksomheten distribuerer også enkelte globale merkevarer innen sjokolade-, snacks- og frokostprodukter.

Orkla har virksomhet på Island gjennom det deleide selskapet Dragsbæk som inngår i forretningsområdet Orkla Food Ingredients. I tillegg selges flere av Orklas merkevarer som Toro, Grandiosa, Kims, OLW og Jordan på Island gjennom distributører.

– Nói Siríus har en unik posisjon på Island og passer godt inn i Orklas portefølje av ledende merkevarer. Sjokolade, snacks og godteri viser god vekst og er kjernekategorier for Orkla. Vi ser et potensial for verdiskaping gjennom å utnytte selskapenes styrker på tvers av markeder, bedre produksjonseffektiviteten og bygge videre på vår posisjon på Island som er et marked i vekst, sier Jeanette Hauan Fladby, Konserndirektør og leder for Orkla Confectionery & Snacks.

Selskapet hadde en omsetning på rundt 244 millioner norske kroner i 2018. Avtalen inneholder en mulighet for Orkla å kjøpe de gjenværende aksjene etter 2020. Avtalen er betinget av godkjennelse fra islandske konkurransemyndigheter.

Powered by Labrador CMS