Leverandørnytt

Orkla kjøper produsent av bakeriingredienser

Gjennom sitt heleide datterselskap Sonneveld Group B.V. (Sonneveld) har Orkla Food Ingredients signert og gjennomført en avtale om kjøp av det nederlandske selskapet Vamo produkten voor de Bakkerij B.V. (Vamo).

Publisert Sist oppdatert

Vamo produserer spesialiserte konsentrater og ingrediensmikser solgt til håndverksbakerier og produsenter av industrielle bakervarer. Selskapet har også en ledende posisjon i Benelux innenfor spesialingredienser for maisbaserte produkter, et segment som har hatt god vekst i Europa over en årrekke.

Orkla Food Ingredients har en sterk posisjon som leverandør av bakeriingredienser og iskremtilbehør i Norden og utvalgte land i Europa. I Nederland har Orkla Food Ingredients bygget opp en solid posisjon gjennom datterselskapene Sonneveld, NIC, Broer og Laan.

– Vamo er et veldrevet selskap med en god kundebase og en produktportefølje som passer godt sammen med Sonneveld. Kjøpet av Vamo vil komplettere Sonneveld sin posisjon som leverandør av ingredienser og tilbehør til bakerimarkedet, sier Peter Verhagen, CEO for Sonneveld i en pressemelding.

Vamo er i god vekst og hadde en omsetning på 12,4 mill. euro (ca. 120 mill. kroner) i 2018. Selskapet konsolideres i Orklas regnskap fra 1. september 2019. Partene er blitt enige om ikke å oppgi kjøpesummen.

Powered by Labrador CMS