Leverandørnytt

Orkla signerer europeisk plasterklæring

Gjenvinning av mer plast er avgjørende for å løse klimautfordringene. Orkla støtter nå en ny europeisk plasterklæring som skal bidra til dette.

Publisert Sist oppdatert

Det europeiske samarbeidsinitiativet The Circular Plastics Alliance lanserte fredag sin visjon for mer resirkulert plast i Europa. Orkla er blant selskapene som forplikter seg til å bidra, i selskap med Unilever, Nestlé, Pepsico og flere andre internasjonale aktører.

– Plast er et godt emballasjemateriale, men vi må sørge for at det blir gjenvunnet og ikke havner i naturen. Vi setter stor pris på dette felleseuropeiske initiativet, og har selv bidratt til utarbeidelsen av erklæringen. Bransjen og myndighetene må samarbeide for å etablere sirkulære verdikjeder for plast, sier direktør for bærekraft Ellen Behrens i Orkla.

Ved å signere erklæringen forplikter aktørene seg til å designe produkter og emballasje for gjenvinning, bruke mer resirkulert plast og øke etterspørselen etter resirkulert plast. Målet er å ta i bruk ti millioner tonn gjenvunnet plast i Europa innen 2025.

– Ett av Orklas bærekraftsmål er å utvikle mer miljøvennlig emballasje og produkter med redusert miljøfotavtrykk. Vi er med i flere forskningsprosjekter for å bygge kompetanse på hvordan vi kan gjøre oss mindre avhengig av plast fremover og flytte det inn i en sirkulær økonomi, sier Behrens.

Powered by Labrador CMS