KBS

Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Oslo setter elbilrekord

Publisert Sist oppdatert

Bensinstasjonene kan bare fortsette å bygge ut flere ladestasjoner, og særlig i hovedstadsområdet. Her ligger elbilandelen i nybilsalget på 76,6 prosent så langt i mars.

Det viser ferske tall fra OFV. Nyheten kommer samme uken som 750 deltakere fra hele verden samles til den store elbilkonferansen Nordic EV Summit 2019.

– Det er fantastisk for Oslo som Europas miljøhovedstad at tre av fire nybilkjøpere i byen velger elbil. Aldri før har nybilsalget i hovedstaden vært så fullstendig dominert av elbiler, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening i en pressemelding.

Det er Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) som har lagt fram salgstallene for perioden 1.-17. mars. Selv om de kommende månedene nok vil vise noe lavere tall for elbiler i nybilsalget, har Norsk elbilforening tro på at elbiler vil utgjøre nær 50 prosent av nybilsalget på landsbasis i 2019.

– Norge befester seg nå som verdens ledende land for utrulling av elbiler. Den positive utviklingen er avgjørende for å kutte klimagassutslippene fra transport. Jeg er stolt over å skulle vise fram norsk elbilsuksess til konferansedeltakere fra hele verden, sier Christina Bu.

Nordic EV Summit har blitt en av de største konferansene for elektrisk mobilitet i Europa. 60 innledere fra hele verden gir siste nytt for elektrifiseringen av biler, men også elektrisk sjøtransport og luftfart står på agendaen.

Powered by Labrador CMS