Nyheter

Fra venstre: Hans Trygvason, daglig leder for Ringnes Brygghus, Øya-salgssjef Bjarte Øvregård, barsjefen i Paradiset der ølet skal serveres, Andreas Storeng, brygger og produktutvikler hos Ringnes, Karoline Underthun og Bryggmester Øyvind Langgård

Øyafestivalen får sitt eget jubileumsøl

Når Øyafestivalen åpner for 20. gang denne uken, kan de for første gang by på spesialutviklet festivaløl.

Publisert Sist oppdatert
– Vi feirer at Øya er 20 år med å utvikle et helt unikt brygg for festivalen. Den norske pale alen ØYA’99 er lyst, fruktig med tropiske smaker og lettdrikkelig, sier daglig leder for Ringnes Brygghus, Hans Ingi Tryggvason.

Ringnes har vært samarbeidspartner med Øya i 20 år. Ølet er utviklet på det helt nye mikrobryggeriet Ringnes Brygghus i samarbeid med festivalarrangøren.

– Vi åpnet dørene til vårt nye mikrobryggeri Ringnes Brygghus, luktet og smakte på ulike ølstiler sammen med festivalledelsen en hel dag. Etter mye latter og engasjement kom de frem til at det var denne kombinasjonen av rene, norske råvarer som best representerte Øya-stilen, sier Tryggvason.

Ifølge Tryggvason skal det produseres totalt rundt 1700 liter av jubileumsølet ØYA’99 for salg.

– ØYA-ølet tilbys gjester i baren Ølparadiset på festivalområdet.. Ringnes Brygghus, som ligger i Ringneskvartalet, kommer også til å servere festivalølet fra egen tappekran.

Powered by Labrador CMS