Nyheter

– Det føltes riktig å velge en panteautomat med en Røde Kors-knapp, sier Gunn Kristin Alme og Marit Einarsrud på Joker Luster. Her sammen med Kjetil Sævareid og Ingrid Solberg fra Tomra. Foto: Ann Christian Håland

Pantelotteriet til Joker og Nærbutikken

Publisert Sist oppdatert

Nylig inngikk Joker og Nærbutikken en avtale med Røde Kors om å tilby Pantelotteriet i sine butikker.

De første som takket ja var Joker Luster, som nå for første gang får en panteautomat i butikken.

8. mai var Tomra på plass hos Joker Luster og installerte den første modellen i Norge av en ny og kompakt panteautomat.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby kundene en mer moderne måte å pante på. Det var vel på tide, sier Gunn Kristin Alme og Marit Einarsrud, kjøpmenn på Joker Luster.

Gjør mye bra

– Enda hyggeligere er det å kunne tilby muligheten til å støtte Røde Kors gjennom Pantelotteriet, sier de.

På Kjøpmannssamlingen i vinter inngikk Joker og Nærbutikken en avtale med Røde Kors om å tilby Pantelotteriet i de butikkene som ønsker det. Gunn Kristin Alme og Marit Einarsrud var de første kjøpmennene som takket ja.

– Det føltes riktig å velge en panteautomat med en Røde Kors-knapp. Luster Røde Kors har lange tradisjoner her i området og gjør veldig mye bra. De er en viktig del av lokalsamfunnet og har dyktige ledere og medlemmer, sier de.

Første gang i Norge

Pantemaskinen på Luster er den første av denne modellen som Tomra monterer i Norge.

– Automaten er veldig plasseffektiv. Siden mange av Joker- og Nærbutikkene er relativt små, så passer denne veldig godt til akkurat slike lokaler, sier Ingrid Solberg, daglig leder i Tomra Butikksystemer.

Hun har tatt turen fra hovedkontoret i Lier i Buskerud til Luster for å være med på den første installeringen.

– Det er utrolig moro å være med på dette, for Gunn Kristin Alme og Marit Einarsrud her på Joker Luster er så entusiastiske både når det gjelder panting og Pantelotteriet. Nå håper jeg de får igjen for engasjementet ved at mange kommer hit med panten sin og at mange velger å trykke på Røde Kors-knappen sier Tomra-sjefen.

– Passer vår profil

Til sammen er det 460 butikker i Joker og 160 i Nærbutikken. Siden de ofte er relativt små, er det mange av dem som ikke har en panteautomat i butikken.

– Med Tomras nye, kompakte panteautomat så tror jeg at det kommer til å forandre seg. Det er mange som allerede har bestilt den nye maskinen. Andre oppgraderer fra eldre modeller. I tillegg tror jeg muligheten for å tilby Pantelotteriet betyr mye for mange butikker, sier Kjetil Flåtrud, kjededirektør for Joker og Nærbutikken.

Å bestille panteautomat med Røde Kors-knapp eller å oppgradere eldre modeller til å få lotterimuligheten er frivillig. Flåterud tror mange vil velge det.

– Et samarbeid med Røde Kors passer godt med profilen til både Joker og Nærbutikken. På samme måte som Røde Kors, er vi til stede over alt. På øyer, grender, viker og fjell. Og på samme måter er også våre butikker en viktig del av lokalsamfunnet. Vi skal være den gode naboen, sier Flåtrud.

Setter pris på midlene

I fjor bidro Pantelotteriet med hele 50 millioner kroner til Røde Kors. Halvparten av dette gikk til de lokale Røde Kors-lagene.

Lederen for Luster Røde Kors, Linda Goldmann, setter stor pris på at Joker Luster har valgt en panteautomat med en Røde Kors-knapp.

– Det betyr mye for oss at arbeidet vi gjør blir lagt merke til og satt pris på. Pengene vi kan få inn fra Pantelotteriet blir viktige i arbeidet vårt. Vi har utgifter på både blant annet besøkstjenesten og beredskap, sier Goldmann.

Powered by Labrador CMS