Nyheter

Pease pulled i en wrap.

Pease – nytt erteprotein fra Findus Foodservices

Publisert Sist oppdatert

Fra å være et tilbehør på tallerken, blir ertene nå hovedretten.- Interessen for grønn og mer bærekraftig mat har økt de siste årene, sier bærekraftsansvarlig Maria Svantemark i Findus.

Pease er utviklet i samarbeid med et tysk firma, Amidori. Å teksturere erteprotein er en ny prosess. Her blir proteiner og fibrer fra modne erter blandet med havre og vann. Deretter blir det behandlet med varme og trykk.

– Vi er mer opptatt av klima og helse og Pease, med sitt høye innhold av proteiner og lave klimaavtrykk, passer perfekt inn i denne trenden, sier Svantemark i en pressemelding.

Resultatet er et produkt med en kjøttlignende konsistens. Dette produktet kan brukes som et alternativ til kjøtt. Blant annet i hamburgere, lasagne eller gryteretter. Pease er rikt på protein og har en smak som passer å kombinere i det uendelige.

– Findus vil fortsette å bidra til å endre synet på vegetarisk mat, og inspirere enda flere til å spise grønt. Pease er for alle, uansett om du er vegetarianer, veganer, fleksitarianer, eller bare vil spise litt mindre kjøtt, sier Svantemark.

Pease er et bærekraftig produkt på grunn av lav utslipp av CO2. Prosuktet har et lavt klimaavtrykk noe som gjør det til et godt valg for den som vil redusere sitt klimaavtrykk fra maten man serverer.

Findus Foodservices leverer spesielt utviklede produkter til restauranter, kafeer og storhusholdning. Findus har undertegnet en intensjonsavtale med Helsedirektoratet om å øke konsum av fisk og grønnsaker med 20 prosent innen 2021.

Powered by Labrador CMS